Skip to content
Home » Rustabo förändrar standaren – ”Tryggt för kunden”

Rustabo förändrar standaren – ”Tryggt för kunden”

Tommy Hafvsdalen tog över Rustabo i slutet av 2017 där han är VD. Sedan dess har han ökat omsättningen från 17 miljoner under hans första år till 70 miljoner 2022.
Vi ger arbetstillfällen åt cirka 50-60 personer. På Rustabo vill vi leda utvecklingen och förändra standarden i branschen, säger han.  

Rustabo har funnits sedan 2010. Sedan ett drygt år är Tommy också majoritetsägare i solcellsföretaget Svesol med 26 års erfarenhet från solenergi.  

Varför ska kunden välja Rustabo?
– En oerhört stark anledning att välja Rustabo är de garantier vi har. Vår 15-åriga garanti gäller både material och arbete och vi har också ett samarbete med ett försäkringsbolag. Vi har en oberoende besiktning på alla projekt vi gör. Är det felaktigheter så självklart åtgärdas de.
 
Helhetsansvar
– Med Rustabo får du trygghet, garantier och gedigen erfarenhet. Vi tar ansvar och har hand om hela takbytet och även solanläggningen. Vi är en och samma entreprenör så kunden inte behöver ha med flera aktörer att göra. Vi tar arbetsmiljöansvar med allt vad det innebär, med arbetsmiljö- och skyddsarbete. Vi har koll på regelverk, lagar och föreskrifter och har en arbetsmiljöplan inför varje projekt. Vi tar alltså över byggherreansvaret med allt vad det innebär, förklarar Tommy.

Hur går går ett takbyte till från att man som kund kontakta Rustabo?   
– Rustabo gör det enkelt för konsumenten. Vi tar hand om hela takbytet och hela processen. Som kund kontaktar man oss, vi kommer och undersöker taket och gör en prisberäkning. Som kund till Rustabo så är inte takbytet så omfattande som om man skulle göra det själv eller ha flera inblandade aktörer.
– Fördelen med att anlita oss är att vi hjälper dig genom hela resan, vi har metodik, våra egenkontroller som säkerställer att takbytet blir så bra som det ska vara på alla sätt och vis.

Rustabos metod är processäkrad helt digitalt, så det behöver inte skrivas ut en massa papper såvida det inte behövs.
Det handlar om sju olika steg där Rustabo går igenom allt, vilket bland annat inkluderar att de gör ett hembesök och går igenom allt noggrant. Det hela avslutas med oberoende besiktning.
– Våra sju dokumenterade steg gör att vi också kan lämna en unik garanti, som vi är helt ensamma om på marknaden.
– Det ska vara tryggt när man gör ett takbyte och det är det, om man gör det med Rustabo.

I framkant med solenergi

­– En annan sak som är spännande det är att intresset med solenergi har kommit och ökat så enormt mycket och där har vi varit i framkant länge. Idag är det en naturlig del av takbytet där vi i princip alltid sätter upp en solanläggning.
– Vi har gått före och har fått lära marknaden att när jag byter mitt tak så sätter jag självklart upp en solanläggning. Idag innebär nio av tio takbyten också att man sätter upp en solanläggning, på både privat-, men också på företagssidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *