Investera i solpaneler eller soltak före 7 juli

Solcellstöd ändras i juli

Nu ändras reglerna för solcellsstöd. Den 22 juni meddelande Regeringen att man inför ett ansökningsstopp för solcellstödet redan den 7 juli 2020.

Anledningen till förändringen är att regeringen vill införa ett helt annat subventionssystem där det istället ska handla om ett skatteavdrag på 15 % på arbete och material. Tanken är att detta upplägg ska börja gälla från den 1 januari 2021. 

Det innebär att ingen riktigt vet vad som händer från 7 juli fram till nyår. Det verkar bli ett vakum där man varken kan söka solcellstöd eller det nya skatteavdraget, något som inte kommer gynna de i Sverige som önskar installera miljövänliga energikällor. Det är direkt olämpligt för alla involverade.

– Funderar du på att investera i solceller och solpaneler är det läge att göra det nu och sedan ansöka före den 7 juli, tipsar Tommy Hafvsdalen, VD på Rustabo Sverige AB och fortsätter: Så ansök direkt, men det är ingen brådska att bygga färdigt då färdigställande datumet för anläggningen är satt till den 30 juni 2021.

Beakta att det nya skatteavdraget ska förhandlas fram med stödpartier och därför är det inte säkert att det går igenom. Det spekuleras också i att det kan komma att ändras och kanske gälla redan i år, vilket gör hela upplägget mycket osäkert.

Funderar du på solpaneler och vill diskutera solcellstöd så hör av dig till oss på Rustabo Tak idag så sätter vi oss ner under ett hembesök och diskutera ett upplägg!

Kontakta oss via länken här eller direkt till våra lokala takkontor i Dalarna,  StockholmVästeråsUppsalaGöteborg, Gävle och Norrtälje.

 
Tillbaka