Skip to content
Home » TRYGGT TAKBYTE » Rustabo-metoden

Rustabo-metoden

Rustabo-metoden

Rustabo-metoden:
6 steg till att lägga tak

Steg 1: Hembesök med Rustabo-metoden

Första steget att lägga tak med Rustabo-metoden är när vår yrkesman kommer hem till dig, för att se på ditt tak och höra vilka behov och önskemål du har. Här diskuterar ni hurvida du vill ha ett traditionellt takbyte med lertegel, betongpannor eller plåt. Ofta får vi också frågor om solpaneler.

Under hembesöket fastställer vi sedan vilket tak du önskar, dess materialval, pris, omfattning och tidplan för arbetet. Kort sagt – vi börjar gå igenom vad det innebär med att lägga tak med oss på Rustabo.

Steg 2: Fördjupad översyn av takläggare

Nästa steg är att en av våra takläggare gör en utökad kontroll av ditt tak så att vi får rätt förutsättningar för att bygga om och lägga ditt tak så bra som möjligt. Här dokumenterar vi vindskivornas höjd, plåtarbeten och vattenavrinningen. Det är viktigt för oss att göra detta noggrant för att leverera den höga kvalitet vi utlovar.

Besöket gör också att vi i god tid innan takbytet kan beställa rätt material, i rätt kvalitet för din takrenovering.

Steg 3: Leverans av material till ditt tak

Allt material som behövs till arbetet med ditt tak levereras i god tid hem till dig. Det gäller taktegel, hängrännor, takduk, plåtdetaljer och allt annat som behövs för att lägga ditt tak. Vårt mål är att du ska uppleva processen så smidig som möjligt och ta så lite tid från din vardag. Rustabo-metoden helt enkelt.

Steg 4: Dags att lägga ditt tak

Nu är det dags för takläggarteamet att påbörja sitt arbete. Allt arbete med ditt tak utförs av ett och samma team. De är proffs på att lägga tak och då vi på Rustabo tar hela byggherreansvaret så kan du känna dig trygg när de är på plats och bygger.

Vår takläggare kan dessutom mycket och kan svara på alla frågor som dyker upp under takbytet. De delar gärna med sig av sin kunskap om allt från kvalité på taktegel till framtida underhåll.

Steg 5: Våra takläggare avslutar sitt arbete

Nu är taket klart! Du och våra takläggare går tillsammans igenom egenkontrollen och det arbete som är utfört. Våra takläggare städar på tomten och ser till att avfallet återvinns på rätt sätt.

Steg 6: Slutkontroll av ditt tak

Vår yrkesman gör en slutkontroll av ditt tak och lämnar skriftlig garanti på materialet. Tillsammans går ni igenom vårt takbyte och städningen. När du är nöjd med ditt tak, då är vi nöjda.

Totalekonomi

”Vårt takbyte ska vara bra för kunden, även på lång sikt.”

Att byta tak är förmodligen det viktigaste och en av de största investeringarna du kan göra i ett hus. Vi på Rustabo är måna om att din totalekonomi ska bli så bra som möjligt. Det betyder att vi alltid bygger tak med hållbart material, rätt byggteknik med fokus på detaljer, samt rekommendera energibesparande åtgärder som förlänger hela takets livscykel.
Efter den fördjupade översynen får du en orderbekräftelse med ett fast pris. Det enda vi reserverar oss för är dolda skador som till exempel röta i trä. Men eventuella extraarbeten stäms alltid av i förväg med dig som kund.
Vår höga bygg- och materialkvalitet borgar för taket håller länge. Det gör att din investering kan slås ut på många år. Ett tak som håller under många år ger dig som husägare en bra totalekonomi.

Totalansvar

Vi på Rustabo har valt att alltid arbeta med totalentreprenad.

Vi tar ett totalansvar för takläggarnas säkerhet och du som kund behöver aldrig känna dig otrygg. Det ska jämföras med när du köper en enstaka tjänst av en takentreprenör och det är du som kund som har hela ansvaret för att arbetsplatsen är säker. Skulle det inträffa en olycka kan det få långtgående konsekvenser för dig och din personliga ekonomi. På Rustabo tar vi därför ansvar för hela kvaliteten på takarbetet och material. Du som kund ska aldrig behöva göra överväganden som kan ha avgörande betydelse för takets funktion och livslängd. Rustabo tar hela ansvaret för att takbytet utförs på ett fackmannamässigt vis. Kort sagt, Rustabo är ingen vanlig takläggare utan vi gör alltid det där lilla extra så att du ska känna dig trygg och alltid bli nöjd. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig om du behöver byta tak? Boka ett kostnadsfritt hembesök idag!
total-ansvar-rustabo-takläggning

Rot-avdrag

Vi hjälper dig med ROT-avdraget vid takbyte

Att söka ROT-avdrag upplever många som lite krångligt. Inget att oroa sig för dock. Vi på Rustabo hjälper dig när du byter tak med oss.

Reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad ger rätt till ROT-avdrag om det utförs på en bostad som du äger och bor i, eller på ditt fritidshus. Och det gäller givetvis tak också. 

Lite fakta om ROT när du byter tak
ROT-avdraget är sedan årsskiftet 2016 satt till 30 % av arbetskostnaden och avdraget får maximalt uppgå till 50 000 kronor per år, för varje person som står angiven som ägare till fastigheten.

En takrenovering och takbyte kräver en stor arbetsinsats av takläggarna och passar därför bra i kombination med ROT-avdraget, som endast täcker rena arbetskostnader och inte materialkostnader. Om du tycker det är krångligt så tar vi hand om alla detaljer när du anlitar oss. 

rot-avdrag