Nytt tak med Rustabo

Våra tak håller vad vi lovar

Rustabo är takläggaren som bryr sig lika mycket om ditt tak som du gör.

Vi tar ett helhetsansvar för ditt takbyte och tar inga genvägar. Vi monterar tak runtom i Sverige och arbetar med totalentreprenad. Det friskriver dig från allt ansvar. Istället tar vi allt ansvar för  våra takläggarnas säkerhet.

Med Rustabo Tak får du inte några oväntade överraskningar vid en takrenovering och vi håller alltid vad vi lovar. Hos oss får du dessutom 15-års garanti på vårt kvalitetsmaterial och arbete. Kort sagt, Rustabo är den takläggare som går steget längre och som du alltid kan lita på.

Trygg helhetsleverantör av tak

Takläggning av tegeltak, plåttak, betongtak och soltak – vi fixar allt!. Dessutom installerar vi gärna solpaneler vid ditt takbyte och takrenovering om du önskar. Våra takteam finns i Falun, Borlänge, i hela Dalarna, Västerås, Gävle, och Örebro.

Byt tak med trygga takläggaren Rustabo
Byt tak med takläggare Rustabo

Byta tak – enkelt och tryggt

Taket är husets femte fasad och din takrenovering ska hålla länge. Att byta tak ska kännas tryggt och vara enkelt för dig som kund. En takläggare ska ta hela ansvaret och sköta allt arbete och projektledning åt dig.

Offerter ska vara fasta och skriftliga och tydligt visa vad som ingår och vilket ansvar din takläggare har. Allt det här får du med oss på Rustabo, samt ett tak av hög kvalitet som håller vad vi lovat.

Tak från Rustabo är svenskt hantverk

Ett tak från Rustabo är mer än vad ögat kan se. Vi är proffs på att bygga tak och har vårt ursprung i Dalarna, där kunskap för hantverk, husbyggande och trä är levande sedan hundratals år. Våra skickliga hantverkare förvaltar det kunnande i sitt arbete och vet vad som krävs för att ett tak ska vara säkert och hållbart. Både idag och imorgon. Du kan känna dig trygg med att vi tillsammans höjer värdet på ditt hus efter takbytet.

Byt tak med Rustabo så får du:

En takläggare som bryr sig och tar ansvar

Våra tak byggs av svenskt takmaterial, anpassat för nordiska förhållanden. Vi är seriösa och tar inga genvägar utan kan alltid redovisa varje steg av bygget så att det kan försäkras. Ditt tak är lika viktigt för oss, som för dig då vi arbetar långsiktigt och strävar efter att alltid ha nöjda kunder.

Fasta offerter och rotavdrag utan oväntade överraskningar

Vi lyssnar på dig. Rustabo är ett serviceföretag och du som kund ska kunna lita på oss. Du ska känna dig trygg. Därför ger vi alltid ett fast pris som bygger på de bygg- och arbetsmiljöregler som gäller. Dessutom räknar vi rätt på ditt rotavdrag så att du inte får oväntade överraskningar från Skatteverket.

Utbildade takläggare som följer regelverk

Våra takläggare är utbildade i Rustabo-metoden och jobbar i team. Du får ett team som utför hela arbetet med ditt tak och en egen kontaktperson. Våra tak byggs enligt gällande bygg- och arbetsmiljöregler och vi tar fullt ansvar för takläggarnas säkerhet. Godkända ställningar, säkerhetslinor och sladdlösa maskiner. Kort sagt, ansvaret är vårt om något skulle hända – inte ditt. Och det får du skriftligt i offerten.

Vi tar ansvar för säkerheten när du byter tak
Nytt tak med Rustabo

Tidplaner som hålls

Tidplaner följs, våra takläggare är väl förberedda och har alltid ett trevligt bemötande och kan svara på dina frågor. Vi är på plats när vi lovar och avslutar arbetet i tid. Allt takmaterialet levereras dessutom i god tid innan ditt tak börjar byggas.

Trygghet på kort och lång sikt

På Rustabo värdesätter vi trygghet. När du köper en totalentreprenad så tar vi hand om all säkerhet på takbygget och säkerställer att alla byggnormer följs. Vi vill inte att du ska hamna i trubbel om ditt takbygge granskas.

Tryggheten ska också vara långsiktig. Därför erbjuder vi på Rustabo branschens mest omfattande takgaranti som backas av ett etablerat försäkringbolag. Garantin löper i 15 år och gäller på både takmaterial och arbetet.

Detaljer som ökar värdet på ditt tak och hus

Ett takbyte ökar värdet på ditt hus. Och extra mycket om detaljerna är på plats. Ett tak ska hålla i nästan 50 år så att ta genvägar kommer påverka livslängden och kvalitén. Därför är vi extra noga med plåtdetaljer, taksäkerhet och vattenavrinning samt säkerhetsdetaljer. Enligt lag ska vissa tak ha takstegar, takbryggor, snörasskydd och regnvattensystem. Det här är viktiga detaljer som vi alltid löser åt dig så att du inte ska behöva tänka på det själv.

Vi återvinner enligt norm

Vi städar och återvinner efter bygget. När våra takläggare är klara städar de alltid upp efter sig och använder en container. Containern finns på plats redan vid uppstart så att din tomt ska påverkas så lite som möjligt av bygget. Vi kör sedan allt material till närmaste återvinningscentral där det återvinns enligt gällande normer.

Våra takprodukter

Takmaterial att välja från vid byte av tak från Rustabo

Betongtak

Vi bygger ofta betongtak och erbjuder svensktillverkade betongpannor   i flera kulörer och ytbehandlingar. Betongpannor är mer exakta is in form än tegel och ger ett tätare tak. De är också betydligt tjockare, vilket gör dem mer hållbara. Vi erbjuder en- eller tvåkupiga betongpannor.

Tegeltak

Tegel är det mest klassiska takmaterialet med lång livslängd. Ett tak av tegel har förmågan att både ta upp och släppa ifrån sig fukt. Tegeltak ger en matt, vacker yta med skarpa övergångar mellan pannorna och finns i  en- eller tvåkupigt oglaserat tegel.

Plåttak

Plåttak ger dit tak en tunn snygg profil och lång livslängd. Tak av plåt är lätta och kräver inte en lika kraftig takkonstruktion som exempelvis betong. Rustabo erbjuder plåttak i ett flertal utföranden och färger, exempelvis klassisk pannplåt, korrugerad plåt och plåt som efterliknar takpannor.

Soltak och solpaneler

Rutstabo erbjuder också marknadens mest moderna soltak. Här har vi integrerat solceller i betongpannorna så de både spar energi, men också är snygga. Givetvis kan du också komplettera ditt takbyte med solpaneler som vi säljer och installerar.

Vad kostar det att byta tak?

Vi erbjuder alltid kostnadsfri besiktning och hembesök, där vi kommer förbi ert hus, inspekterar ert tak och diskuterar hur ni ser på ert takbyte. Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, eller direkt till våra takläggare i  DalarnaStockholmVästeråsUppsalaGöteborg, Gävle, Norrtälje, så återkommer vi till er för att boka en tid!