Rustabo-metoden:
6 steg till att lägga tak

Steg 1: Hembesök med Rustabo-metoden

Första steget att lägga tak med Rustabo-metoden är när vår yrkesman kommer hem till dig, för att se på ditt tak och höra vilka behov och önskemål du har. Här diskuterar ni hurvida du vill ha ett traditionellt takbyte med lertegel, betongpannor eller plåt. Ofta får vi också frågor om vårt soltak och solpaneler.

Under hembesöket fastställer vi sedan vilket tak du önskar, dess materialval, pris, omfattning och tidplan för arbetet. Kort sagt – vi börjar gå igenom vad det innebär med att lägga tak med oss på Rustabo.

1

Lägga tak med Rustabo

2

Våra takläggare - en viktig del i Rustabo-metoden för att lägga tak

Steg 2: Fördjupad översyn av takläggare

Nästa steg är att en av våra takläggare gör en utökad kontroll av ditt tak så att vi får rätt förutsättningar för att bygga om och lägga ditt tak så bra som möjligt. Här dokumenterar vi vindskivornas höjd, plåtarbeten och vattenavrinningen. Det är viktigt för oss att göra detta noggrant för att leverera den höga kvalitet vi utlovar.

Besöket gör också att vi i god tid innan takbytet kan beställa rätt material, i rätt kvalitet för din takrenovering.

Steg 3: Leverans av material till ditt tak

Allt material som behövs till arbetet med ditt tak levereras i god tid hem till dig.  Det gäller taktegel, hängrännor, takduk, plåtdetaljer och allt annat som behövs för att lägga ditt tak. Vårt mål är att du ska uppleva processen så smidig som möjligt och ta så lite tid från din vardag. Rustabo-metoden helt enkelt.

3

Leverans av ditt takmaterial inför takbyte med Rustabo

4

Ansvarsfullt och säkert är det att lägga tak med Rustabo-metoden

Steg 4: Dags att lägga ditt tak

Nu är det dags för takläggarteamet att påbörja sitt arbete. Allt arbete med ditt tak utförs av ett och samma team. De är proffs på att lägga tak och då vi på Rustabo tar hela byggherreansvaret så kan du känna dig trygg när de är på plats och bygger.

Vår takläggare kan dessutom mycket och kan svara på alla frågor som dyker upp under takbytet. De delar gärna med sig av sin kunskap om allt från kvalité på taktegel till framtida underhåll och givetvis vår 15-åriga garanti.

Steg 5: Våra takläggare avslutar sitt arbete

Nu är taket klart! Du och våra takläggare går tillsammans igenom egenkontrollen och det arbete som är utfört. Våra takläggare städar på tomten och kör avfallet återvinns på rätt sätt.

5

Våra hantverkare städar alltid upp efter sig och kör avfall till återvinning på korrekt och miljövänligt sätt.

6

Rustabo genomför alltid tryggt takbyte när du ska lägga om ditt tak.

Steg 6: Slutkontroll av ditt tak

Vår yrkesman gör en slutkontroll av ditt tak och lämnar skriftlig garanti på materialet. Tillsammans går ni igenom vårt takbyte och städningen. När du är nöjd med ditt tak, då är vi nöjda.