Soltak – integrerad solcell i betongpanna

Rustabos soltak – det klimatsmarta takbytet med integrerad solcell i betongpanna

Rustabo presenterar ett världsunikt soltak och erbjuder på ett tätt, miljövänligt och designat soltak med integrerad solpanel i en 2-kupig betongpanna för dig som vill ha ett integrerat tak. 

Du bibehåller tätheten och utseendet på taket – samtidigt som du producerar solel. En revolutionerande nyhet på marknaden, allt annat vi tidigare att sett inom solenergi bleknar. Du behöver inte längre göra hål i tätskiktet på taket för att installera solpaneler. En hållbar och klimatsmart investering.

Har du ett nytt eller gammalt tak, spelar ingen roll, med denna unika nyhet kan du renovera eller uppgradera ditt tak. Detta är istället för solpaneler, då vi helt enkelt byter ut dina betongpannor mot dessa unika solpanelspannor.

Fakta

Solpannan skiljer sig från andra lösningar på många områden:

  • Design – smälter in i alla takmiljöer och kan anpassas efter husets takyta
  • Hög effekt och maximal kylning av solcellen
  • Kombineras med teknik från ledande branschföretag
  • Hela taket kan utnyttjas – i förhållande till stora solcellspaneler
  • Solpannan är en integrerad del av taket och tätskiktet är intakt
  • Smidig montering både för renovering och uppgradering av ditt tak
  • Upp till 160 W per kvadratmeter
  • Svensktillverkad betongpanna
integrerad solpanna
Solvej_1088_PS

Miljövänligt

Rustabo Soltak är ett miljövänligt alternativ för ditt boende genom att egenproducera el för en hållbar framtid.

Design

Taket smälter in i alla takmiljöer och kan enkelt utformas efter husets takyta.

Ekonomi

Låt ditt tak producera din elkonsumtion. Taket gör att du kan bli helt eller delvis självförsörjande på el.

Täthet

Bibehåller takets konstruktion. Du behöver inte längre göra hål i tätskiktet för att installera solpaneler.

Färger på betongpannan

Den integrerade solpanelspannan finns i fyra olika färger, svart, mörkgrå, ljusgrå och tegelröd.

Så fungerar det:

Med Rustabo Soltak får du en solcell som har hög verkningsgrad med hela 14,5W/panna. Rustabo Soltak kan monteras på ytor där andra system inte får plats och på så sätt ger det dig möjlighet att nå stora effekter på relativt liten yta.

Solcellspannorna monteras i slingor som kopplas upp mot optimerare, som styr effekt och information om hur mycket taket producerar vid olika omständigheter. Strömmen går från optimerarna till en inverter (växelriktare) som omvandlar likström till växelström som kan användas i huset.

Till din växelriktare kan du även ansluta batteri för energilagring samt bil och båtladdare om du skulle vilja i framtiden. Med en Wifi-uppkoppling ges informationen vidare till din dator eller mobil där du kan se takets produktion. Tekniken vi använder är en fasbalansering av trefasledarna och möjliggör en effektivare användning av fastighetens elnätsanslutning.

Investeringsstöd  (Grön Teknik)

Vid köp av Rustabo soltak kan du från och med 1 januari 2021 få 15% upp till 50 000kr på materialkostnader för din solinvestering. Rustabo söker din Gröna teknik för dig och du behöver själv inte ansöka.

Gör du ett komplett takbyte delar vi upp köpet i soldel och takdel. För takdelen får du ROT på den arbetskostnad som är kopplat till takbytet och på investeringen av sol får du grön teknik.

Läs mer om Grön Teknik här: Skatteverket.se

IMG_5397 korr

Vill du veta mer om våra soltak?

Vi erbjuder alltid kostnadsfri hembesök, där vi kommer förbi ert hus, inspekterar ert tak och diskuterar hur våra soltak kan fungera för er. Kontakta våra lokala takläggare direkt genom att klicka på rätt ort DalarnaStockholmVästerås UppsalaGöteborg, Gävle och Norrtälje. Eller kontakta oss via knappen nedan så återkommer vi till er för att boka en tid!