Takmaterial

Rustabo erbjuder det bästa takmaterialet och främsta takpannor för våra nordiska förhållanden. Med hjälp av våra kunniga fackmän väljer du det takmaterial som passar bäst till ditt hus.

 

Tegelpannor

Tegel är ett klassiskt takmaterial med lång livslängd. Det är ett material som har förmågan att både ta upp och släppa ifrån sig fukt. Tegelpannor ger taket en matt, vacker yta med skarpa övergångar mellan pannorna. Rustabo erbjuder en- eller tvåkupiga oglaserat tegelpannor.

Vyn uppifrån av ett lertegeltak
Rustabo är din trygga takläggare när du ska byta tak

Betongtak

Betongpannor är numera det vanligaste takmaterialet i Sverige. Rustabo erbjuder svensktillverkade betongpannor  i ett flertal kulörer och med varierande ytbehandlingar. Betongpannor är mer exakta i sin form än tegel och ger därför ett tätare tak. De är också betydligt tjockare, vilket gör dem hållbara nog att gå på.

Plåttak

Plåt ger taket en tunn snygg profil och lång livslängd. Plåttak är lätta och kräver inte en lika kraftig takkonstruktion som exempelvis betongpannor. Rustabo erbjuder plåttak i ett flertal olika utföranden och färger, exempelvis klassisk pannplåt, korrugerad plåt och plåt som efterliknar takpannor.

 

 

Tips på vägen!
Vill du veta mer om olika takmaterial så kan du läsa om för- och nackdelar med de olika materialen på vår blogg, samt hur du ska resonera kring ditt val. Läs mer här! 

Vy från sidan av ett tak av plåt