Takmaterial

Rustabo erbjuder de mest etablerade och bästa takmaterialen för våra nordiska förhållanden. Med hjälp av våra kunniga fackmän väljer du det material som passar bäst till ditt hus.

Tegel

Tegel är ett klassiskt material med lång livslängd. Det är ett material som har förmågan att både ta upp och släppa ifrån sig fukt. Tegel ger taket en matt, vacker yta med skarpa övergångar mellan pannorna. Rustabo erbjuder en- eller tvåkupigt oglaserat tegel.

Betong

Betongpannor är numera det vanligaste takmaterialet i Sverige. Rustabo erbjuder svensktillverkade betongpannor från Benders i ett flertal kulörer och med varierande ytbehandlingar. Betongpannor är mer exakta i sin form än tegel och ger därför ett tätare tak. De är också betydligt tjockare, vilket gör dem hållbara nog att gå på.

Plåt

Plåt ger taket en tunn snygg profil och lång livslängd. Plåttak är lätta och kräver inte en lika kraftig takkonstruktion som exempelvis betong. Rustabo erbjuder plåttak i ett flertal olika utföranden och färger, exempelvis klassisk pannplåt, korrugerad plåt och plåt som efterliknar takpannor.